Altijd al een een kennismakingscursus bijenhouden willen volgen? Dat is nu mogelijk. 

Imkervereniging Eendracht stelt belangstellenden elk voorjaar in de gelegenheid tegen een geringe vergoeding kennis te maken met het houden van bijen en de rol van de imker. De zogenaamde snuffelcursus bestaat uit uit drie theorieavonden in maart (14, 21 en 28 maart), en een praktijkdag in april.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Theorieles 1: Het leven van de bij en het bijenvolk, de anatomie van de bij, het nut van de honingbij, en overige insecten zoals wespen, hommels, en solitaire bijen.

Theorieles 2: Het drachtgebied van de honingbij, drachtplanten, de ontwikkeling van het bijenvolk gedurende het jaar .

Theorieles 3: Het maken van raampjes, het verwerken / gebruik van bijenwas, het verwerken / gebruik van propolis, het verwerken / gebruik van stuifmeel .

Praktijkles 4: Observatie van de bijenkast, de samenstelling en opbouw van de kast, observatie van het leven in de bijenkast .

De bijeenkomsten voor de theorie zullen worden gehouden in de bijenstal van Eendracht aan de Hijkerweg. De praktijkles wordt gehouden in de voorlichtingsstal aan de Schapendrift.

Misschien bent u na het volgen van deze snuffelcursus wel heel enthousiast geworden om zelf imker te worden, en zien we u terug op de basiscursus bijenhouden.

U kunt zich hier aanmelden.